Over Het Zaanse Bakkertje

'Grenzeloos lekker’

Het Zaanse Bakkertje viert op 20 mei 2016 haar 20ste verjaardag. Op 20 mei 1996 hebben Bunyamin en Yvonne samen de deuren van de buurtbakkerij op de Lagedijk 174 in Zaandijk geopend. Zij hebben beiden grote verschillen in afkomst, cultuur en geloofsovertuiging, maar wisten dit verschil om te zetten in de kracht van het verbinden om samen prachtige producten te bakken.

Al snel werd het pand op nummer 174 te klein voor de bakkers en werd er geïnvesteerd in een geheel nieuw pand aan het begin van de Lagedijk, de huidige bakkerij op nummer 11a. Met de vergrote productiecapaciteit en betere ligging groeide het bedrijf uit tot een begrip in de Zaanstreek.

Het Zaanse Bakkertje werkt met traditionele recepten. Tegelijkertijd wordt er rekening gehouden met de behoeften van de klanten en trends in de samenleving. Dit maakt de bakkerij eigentijds en dynamisch. Zo is het assortiment sinds kort verrijkt met vegan producten waar door het hele land enthousiaste reacties op binnenstromen.

Het Zaanse Bakkertje staat voor échte producten!
Producten die samen met de klanten worden bepaald, geproefd en daarna pas in het assortiment worden opgenomen.

“Wij willen onszelf niet begrenzen in de kennis over bakken en voeding. Elke dag opnieuw zijn wij op zoek naar de grens van lekker eten. Dat is ons tot nu toe niet gelukt, en hopelijk nog vele jaren niet!”

Video Presentatie

Onze bakkers